„Kurierzy” – nowy serial Studia A dla TV Puls z gwiazdorską obsadą!

Uwaga, premiera! Od poniedziałku 13 marca zapraszamy do telewizji Puls 2 na nowy serial „Kurierzy”, wyprodukowany przez Studio A. Widzimy się codziennie o godz. 20:00!

O serialu

Nowa produkcja Telewizji Puls i Studia A (ATM Grupa)  przedstawia losy klientów i pracowników firmy kurierskiej „Twoja Paczka”. Każdy odcinek będzie koncentrował się wokół historii klienta i związany będzie z pracą kuriera w terenie. Nie zabraknie wątków humorystycznych, dramatycznych a nawet sensacyjnych.

W głównych rolach kurierów występują: Patryk Cebulski (Adam) i Marcin Borchardt (Romek), którzy równolegle grają tych samych bohaterów w „Lombardzie”.

W serialu zobaczymy także: Annę Powierzę (Monika, właścicielka sklepu Słoiczek), Piotra Szwedesa (Jan, właściciel Twojej Paczki) i Piotra Miazgę (Tomasz, zły brat).

W jednej z głównych ról występuje Małgorzata Ostrowska-Królikowska, która wciela się w sympatyczną panią Basię z serialowego sklepu „Słoiczek”. Co mówi o swojej postaci? – Baśka jest szalona. To jest fajna, bardzo pogodna, nieskomplikowana kobieta, która wierzy w różne „cuda” śmieje się Małgorzata OstrowskaKrólikowska. – Te cuda to także zabobony i wiadomości przeczytane w Internecie. I tu się z moją Baśką różnimy, ponieważ ja, Małgorzata Ostrowska-Królikowska, w takie różne rzeczy napisane w Internecie nie wierzęnie czytam. Wizualnie, moja fryzura jest zupełnie inna, ja się też inaczej prywatnie ubieram. A tak poza tym, Basia ma bardzo dużo z mojej osoby, ponieważ to ja tę Basię gram. A, i jeszcze dodam, że moja bohaterka robi sweterki na drutach i rozdaje znajomym. Mnie to bardzo imponuje. Uwielbiam ludzi, którzy robią na drutach. Ja sama też kiedyś, kiedy miałam na to czas, robiłam na drutach, na szydełku, haftowałam serwetki… To w ogóle gdzieś poszło w niepamięć, a może warto do tego wrócić? To jest zajęcie urocze, bardzo uspokajające i bardzo twórcze. A Baśka to robi, pracując w sklepie! Już wiem, że się z Basią polubimy, tak, jak polubiłam się z ekipą i innymi aktorami, których poznałam na planie serialu Kurierzy – mówi aktorka.

Emisja

TV Puls 2: od poniedziałku do piątku, godz. 20:00
TV Puls: godz. 18:00 (od wtorku, 14 marca)

Ekipa