Telekamery 2020: „Ojciec Mateusz” i „Lombard. Życie pod zastaw” znów nagrodzone!

„Ojciec Mateusz” ze Złotą Telekamerą! Serial „Lombard. Życie pod zastaw” nagrodzony po raz trzeci! Gratulujemy!

Telekamery 2020

W tym roku Telekamery zostały rozdane po raz 23. Uroczysta gala odbyła się w Teatrze Polskim i była na żywo transmitowana w TV Puls. Nagrody przyznano w 11. kategoriach.

Nasze produkcje po raz kolejny znalazły się w zaszczytnym gronie uhonorowanych prestiżowymi statuetkami „Tele Tygodnia”.

„Ojciec Mateusz” otrzymał Złotą Telekamerę, która jest najbardziej prestiżową nagrodą telewizyjną. Dziękując za to wyróżnienie Artur Żmijewski odniósł się do ostatnich plotek na temat rzekomego odejścia z serialu i zażartował: „Pogłoski o mojej śmierci są przedwczesne”. A Kinga Preis, która dostała Telekamerę dla najlepszej aktorki (za rolę Natalii Borowik z „Ojca Mateusza” i Bronisławy Winnej ze „Stulecia Winnych”), dodała na zakończenie: „Trzymajcie kciuki za zniesienie celibatu!”, wywołując tymi słowami aplauz publiczności.

„Lombard. Życie pod zastaw” po raz trzeci zwyciężył w kategorii serial fabularno-dokumentalny! A to oznacza, że w przyszłym roku serial produkowany przez Telewizję Puls i Studio A (spółka zależna ATM Grupy) otrzyma Złotą Telekamerę! – Z trzeciej Telekamery jesteśmy dumni potrójnie, bo to dla nas  dowód, że Widzowie naprawdę kochają naszą produkcję i bohaterów „Lombardu…”, daje nam to energię do dalszej pracypowiedziała podczas gali Anna Skowrońska, prezes Studia A.

Jeszcze raz gratulujemy producentom i ekipom seriali i dziękujemy wszystkim, którzy oddali głos na nasze produkcje!

fot. Baranowski/AKPA, FB/Lombard